Vaječné karbanátky s jarní cibulkou a bylinkami
-
Příprava10 min.
-
Vaření13 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 278
V zájmu ohleduplnosti k planetě se čím dál více lidí zajímá o způsoby, jak mohou snížit konzumaci masa ve svém každodenním životě.
Narůstá trend preference vegetariánské a veganské stravy.
Pokud i Vy jste již vegetariánem nebo veganem, popřípadě se o tyto styly stravování zajímáte, jistě vás potěší tato vegetariánská verze karbanátků, které si můžete snadno připravit z vajec. Určitě vyzkoušejte.
Pokud i veganem nejste, určitě nemáte každý den chuť na masité recepty a taková změna Vám dokáže perfektně zpestřit jídelníček 🙂
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 6 vařených vajec
- Svazek jarní cibulky
- bylinky
- libovolná zelenina
- 2 Lžíce krupice
- přírodní jogurt
- lžička oleje
- Koření podle chuti
Takto budeme v receptu postupovat:
Vejce nastrouhejte a smíchejte s nasekanou jarní cibulkou a bylinkami. Můžete přidat strouhanou zeleninu. Vmíchejte olej a jogurt a krupici a promíchejte až do homogenní směsi. Můžete také přidat syrová vejce, karbanátky budou držet lepší tvar. Nechte 10 minut stát a poté mokrýma rukama vytvarujte karbanátky. Vymažte z obou stran v oleji na pánvi a podávejte zlatavě opečené karbanátky s vhodnou přílohou.
Máme hotovo:-)
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: retete-usoare.info